Postaw na zdrowe odżywianie z Cremajo

Materiał informacyjny Cremajo

Dziś coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowe odżywianie i właściwą dietę. Dobre nawyki żywieniowe pozytywnie wpływają na ogólny stan zdrowia, samopoczucie i poziom energii życiowej. Jednak wiele osób chcących podążać w tym kierunku, a zwłaszcza tych z nietolerancją lub alergią na jaja, gluten czy laktozę, może mieć trudności w znalezieniu odpowiednich produktów, które będą nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Odpowiedzią na ich problemy jest
Cremajo – roślinny majonez w wielu inspirujących wersjach smakowych.

Rośnie popularność diet fit, także tych niewymagających rezygnacji z mięsa, diet wegetariańskich i wegańskich, bo przynoszą one nie tylko ogromne korzyści zdrowotne. Popularność ta wynika też z rosnącej świadomości dotyczącej konieczności ochrony środowiska oraz empatii wobec zwierząt i byłaby ona jeszcze większa, gdyby nie pewien fakt. Wiele osób jest bowiem przekonanych, że nowa dieta będzie wymagała ogromnych wyrzeczeń. Nie wyobrażają sobie konieczności zrezygnowania z ulubionych potraw, okraszonych cudownymi dipami i sosami, które – co by nie mówić – nadają sałatkom, burgerom czy chociażby tacos niezwykłych walorów smakowych. Tymczasem zdrowy majonez Cremajo jest w stanie nadać niepowtarzalny smak i aromat niemal każdej potrawie. To wyjątkowy produkt, który łączy w sobie świetny smak i teksturę tradycyjnego majonezu, ale jest jego zdrowszą alternatywą. Na rynku dostępne są różne warianty niskotłuszczowego Cremajo – Chili, Czosnek czy Curry, które idealnie pasują do wielu dań, a oprócz tego zadowolą wiele osób borykających się z różnymi alergiami i nietolerancjami pokarmowymi.

od 16 lat

Roślinny majonez Cremajo i jego zalety

Doskonały smak i cudowna, kremowa tekstura to zalety, które można poczuć już w pierwszej chwili, ale lista pozytywów Cremajo jest naprawdę imponująca. Tu przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na fakt, że majonez ten jest niskokaloryczny i charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu. Już dzięki temu można uznać ten produkt za korzystny dla zdrowia, bo pomaga on w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu i prawidłowej masy ciała.

Po Cremajo śmiało mogą sięgać osoby z nietolerancją laktozy i glutenu oraz te, które chcą lub muszą unikać spożywania jajek. Majonez ten nie zawiera żadnego z tych elementów. Mało tego, brak jaj w jego składzie sprawia, że jest to produkt, który bardzo łatwo się przechowuje. Pozostawiony poza lodówą nie zmieni swoich właściwości smakowych, a jego tekstura ciągle będzie bez zarzutu. W jego składzie ograniczono do minimum zawartość takich składników jak guma guar i ksantanowa, a dzięki temu nie wpływają one w żaden sposób na organizm człowieka.

Różnorodność smakowa Cremajo sprawia, że można dodawać go do wielu potraw reprezentujących właściwie wszystkie kuchnie świata.

Smaki Creamajo

Niskotłuszczowy, roślinny Cremajo od Strack’s Food Polska to wyjątkowy produkt, który nie tylko łączy w sobie fantastyczny smak i teksturę tradycyjnego majonezu oraz przynosi spore korzyści zdrowotne. To majonez doskonale wpisujący się w smaki całego świata.

Cremajo Chili charakteryzuje się ostrym smakiem papryczek chili i dodaje wielu potrawom wspaniałej pikanterii i wyrazistości. W kuchni warto serwować go jako dodatek do grillowanego kurczaka, do sałatek z tuńczykiem lub krewetkami oraz do innych potraw mięsnych. Cremajo Chili jest niezastąpionym elementem wszelkich burgerów, tacos, tortilli czy też hot dogów, nadając im zdecydowany charakter.

Cremajo Czosnek to wprost perfekcyjna kompozycja majonezowej klasyki i delikatnego smaku czosnku, tak chętnie dodawanego do potraw w każdym zakątku świata. Czosnkowe Cremajo warto dodawać przede wszystkim do sałatek ziemniaczanych, wszelkich surówek, brokułów i kalafiorów. Majonez ten świetnie nadaje się do przyrządzania marynat dla mięs na grilla, do pieczonych warzyw czy krewetek. Jest też doskonałym dipem do nachosów, chipsów i frytek.

Z kolei Cremajo Curry zachwyca swoim egzotycznym charakterem. Dodaje potrawom smakowej głębi i aromatu. Jest wprost niezastąpiony podczas serwowana sajgonek, kebabów, smażonych ryb, a nawet kanapek z indykiem. Stanowi doskonały dodatek do sałatek z soczewicy, ciecierzycy czy tofu. Jako dip najlepiej sprawdza się w towarzystwie samosów, pakor i grillowanego mięsa.

Sięgnij już dziś po Cremajo, bo wówczas odkryjesz, że bez względu na to, jaką dietę stosujesz na co dzień, Twój jadłospis nigdy już nie będzie nudny. Odkryjesz nowy świat smaków i aromatów, dbając jednocześnie o swoje zdrowie. Wszystkiego smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo

Materiał oryginalny: Postaw na zdrowe odżywianie z Cremajo - Nasze Miasto

Wróć na gora.naszemiasto.pl Nasze Miasto